СТРЕТА

(від іт. stringere - стискувати, скорочувати) - 1. Виклад поліфонічної теми фуги у вигляді простої або канонічної імітації, коли тема вступає в наступному голосі ще до її закінчення в попередньому (як в каноні). 2. Заключний епізод музичного твору (концерту) або його частини (фінал картини або дії в опері), які виконуються в стрімкому темпі (напр.,С. Манріко з опери 'Трубадур' Д.Верді). 3. Прискорення темпу в заключному розділі інструментального твору (напр., Presto в коді фіналу 5 симфонії Л.В.Бетховена).

Смотреть больше слов в «Музичних термінах»

СТРЕТО →← СТРЕЙДЖБЕНД

Смотреть что такое СТРЕТА в других словарях:

СТРЕТА

СТРЕ́ТА, и, ж., муз.1. Рід імітації, в якій імітуючий голос вступає до моменту закінчення теми в голосі, що починає.2. Заключний розділ музичного твору... смотреть

СТРЕТА

СТРЕТА – СТРЕТОСтрета, -и. Тісне проведення теми кількома голосами у фузі (тема виступає в наступному голосі до того, як вона закінчилась в попередньом... смотреть

СТРЕТА

-и, ж. 1) Тісне проведення теми кількома голосами у фузі. 2) Заключний епізод музичного твору або його частини у прискореному темпі.

СТРЕТА

імен. жін. родумуз.стретта

СТРЕТА

-и, ж. 1》 Тісне проведення теми кількома голосами у фузі.2》 Заключний епізод музичного твору або його частини у прискореному темпі.

СТРЕТА

муз.stretta

T: 142